Work

Driggsloft

The previous commercial use of the space had a series of windowless rooms with poor ventilation. The client wanted to open up the space to use for a residence and a temporary gallery event space. Additionally the renovation had to be environmentally responsible. The solution was to remove the existing partitions and use those materials in new walls that would define storage and privacy concerns. 60% of the sheetrock removed was re-purposed as sculptural wall surfaces and kept out of landfill. To maintain an environmental approach we added cabinetry to a small existing kitchen instead of replacing what was there.

To accommodate the need to transition from apartment to gallery, we deployed our hardwood screens to adapt the layout as functions dictated.

At the entry an articulated wall surface discreetly serves as a coat rack for the frequent events held in the space. When not used as a coat check the panels add a warmth to the residential atmosphere.

Specs
Size: 1500sq ft renovation, Brooklyn NY
Material: interior design

Driggsloft

The previous commercial use of the space had a series of windowless rooms with poor ventilation. The client wanted to open up the space to use for a residence and a temporary gallery event space. Additionally the renovation had to be environmentally responsible. The solution was to remove the existing partitions and use those materials in new walls that would define storage and privacy concerns. 60% of the sheetrock removed was re-purposed as sculptural wall surfaces and kept out of landfill. To maintain an environmental approach we added cabinetry to a small existing kitchen instead of replacing what was there.

To accommodate the need to transition from apartment to gallery, we deployed our hardwood screens to adapt the layout as functions dictated.

At the entry an articulated wall surface discreetly serves as a coat rack for the frequent events held in the space. When not used as a coat check the panels add a warmth to the residential atmosphere.

Specs
Size: 1500sq ft renovation, Brooklyn NY
Material: interior design